Hoe zit het met een uitvaartverzekering?

woensdag 07 juli 2021

Veel mensen denken dat ze door hun uitvaartverzekering vast zitten aan de maatschappij waarbij ze deze verzekering hebben afgesloten.

Maar niks in minder waar.

In de meeste gevallen is het mogelijk om het verzekerde bedrag uit te laten keren zodat jullie zelf kunnen kiezen wie de uitvaart gaat verzorgen. Dus ook met een verzekering is het mogelijk de uitvaart door een zelfstandige uitvaartondernemer te laten uitvoeren en er een uniek en persoonlijk afscheid van te maken, je hebt dit in eigen hand.  

Mocht je nog geen uitvaartverzekering hebben maar er wel graag een af willen sluiten dan kan dat in feite bij elke aanbieder. Het is verstandig om er op te letten dat je je verzekerd voor een bepaald gewenst bedrag, een zogenoemde kapitaalverzekering. Dit zorgt er namelijk voor dat de nabestaanden zelf kunnen kiezen hoe ze de uitvaart vorm willen geven en dus ook door wie ze dit willen laten uitvoeren. 
En als je toch aan het nadenken bent over een uitvaartverzekering, bedenk dan eens wat je wensen zouden zijn. 
Schrijf deze op of bespreek ze met je naasten. 
Voor nabestaanden is het een heel fijn houvast om te weten wat hun dierbare graag zou willen bij het afscheid en de uitvaart. 

Natuurlijk is het ook mogelijk om met ons je wensen voor te bespreken. Dat we samen bekijken en bespreken wat voor jou een mooi en waardig afscheid zou zijn. Want ook dit past bij Anders Vaarwel! 
Geschreven door Kiki Breijer-Voorhuis

"Vol lof "

In 2021 hebben jullie mij begeleid, en ik kan hier vol lof over zijn. Niets was jullie teveel en alle wensen werden mogelijk gemaakt. Dit alles heeft bijgedragen aan het omgaan met het verlies van mijn lieve man. Ik kan jullie bij iedereen aan bevelen, jullie zijn kanjers!
Annemiek

"Dankbaar! "

Kiki en Jolein hebben ons op een empatische en daadkrachtige manier geholpen de uitvaart van mijn vader op onze eigen wijze vorm te geven. We zijn ze daar heel dankbaar voor!
Loes Hilhorst

"ontzorgen echt van A tot Z "

Kiki en Jolein ontzorgen echt van A tot Z. Tijdens het afscheid van onze tante hebben zij ons begeleid, gesteund en echt samen een prachtig afscheid neergezet. In een week waarin je als familie wordt geleefd is het fijn dat zij gevraagd en ongevraagd als aanspreekpunt er staan. Niks is te veel en alles kan. Super fijn. We kijken er heel goed op terug.
RB

"Dank jullie wel "

Fijne samenwerking, persoonlijk, betrokken, aanrader. Dank jullie wel.
Jascha Wieringa

"Open maar toch ook bescheiden, meedenkende dames "

Kiki en Jolein zijn twee ontzettend betrokken, lieve, open maar toch ook bescheiden, meedenkende dames. Zij hebben ons van A tot Z ontzettend veel werk uit handen genomen op een hele prettige, betrokken en persoonlijke manier. We hadden de uitvaart niet mooier kunnen wensen.
Marlou de Bruin

"Ieder detail wordt meegenomen in je eigen visie "

Meedenkend Besluitvorming gaat perfect in samenspraak. Ieder detail wordt meegenomen in je eigen visie. Perfecte uitvaart. Mijn dank voor jullie inzet.
Jaap Wieringa

"De mooiste en meest persoonlijke uitvaart die je ooit hebt meegemaakt "

Persoonlijk, onvergetelijk en volledig naar wens voor jouw unieke uitvaart of die van een dierbare. Laat ons je assisteren, tips geven, samen verzorgen we het allermooiste en onvergetelijkste afscheid.
Jolein Schaap & Kiki Breijer-Voorhuis

"Jullie onderscheiden je door jullie echtheid en betrokkenheid. "

Ik kan gelukkig met een goed gevoel terugkijken op de uitvaart. Het geheel was zoals ik had gehoopt, samen met een handjevol mensen in de vertrouwde, huiselijke omgeving. Het werd gewaardeerd. Jullie onderscheiden je door jullie echtheid en betrokkenheid. Jullie kwamen niet met een standaard protocol waarvan ‘afgeweken’ moest worden. Complimenten, dat heb ik erg gewaardeerd.
Louise Baltussen

"Waarom grauw en grijs? "

Heel mooi en fijn om te weten dat het ook anders kan dan alleen maar grauw en grijs. Mijn moeder wist al hoe dat moest en Jolein en Kiki pasten dan ook perfect in het totaal plaatje. Lieve mensen, waarom een kaart met een rouwrand, waarom niet met mooie kleuren. Vier het leven en de mooie herinneringen.
Tamara Meeuwsen

Bent u op zoek naar een persoonlijke uitvaart voor uzelf of een dierbare?

Neem vrijblijvend contact op om jullie wensen te bespreken.