Hoe zit het met een uitvaartverzekering?

woensdag 07 juli 2021

Veel mensen denken dat ze door hun uitvaartverzekering vast zitten aan de maatschappij waarbij ze deze verzekering hebben afgesloten.

Maar niks in minder waar.

In de meeste gevallen is het mogelijk om het verzekerde bedrag uit te laten keren zodat jullie zelf kunnen kiezen wie de uitvaart gaat verzorgen. Dus ook met een verzekering is het mogelijk de uitvaart door een zelfstandige uitvaartondernemer te laten uitvoeren en er een uniek en persoonlijk afscheid van te maken, je hebt dit in eigen hand.  

Mocht je nog geen uitvaartverzekering hebben maar er wel graag een af willen sluiten dan kan dat in feite bij elke aanbieder. Het is verstandig om er op te letten dat je je verzekerd voor een bepaald gewenst bedrag, een zogenoemde kapitaalverzekering. Dit zorgt er namelijk voor dat de nabestaanden zelf kunnen kiezen hoe ze de uitvaart vorm willen geven en dus ook door wie ze dit willen laten uitvoeren. 
En als je toch aan het nadenken bent over een uitvaartverzekering, bedenk dan eens wat je wensen zouden zijn. 
Schrijf deze op of bespreek ze met je naasten. 
Voor nabestaanden is het een heel fijn houvast om te weten wat hun dierbare graag zou willen bij het afscheid en de uitvaart. 

Natuurlijk is het ook mogelijk om met ons je wensen voor te bespreken. Dat we samen bekijken en bespreken wat voor jou een mooi en waardig afscheid zou zijn. Want ook dit past bij Anders Vaarwel! 
Geschreven door Kiki Breijer-Voorhuis

Ben jij ook op zoek naar een ander vaarwel voor je dierbare?

Neem vrijblijvend contact op om jullie wensen te bespreken.