Van kennismaking tot samen terugkijken op een onvergetelijke dag. Dit zijn de stappen die we samen zullen doorlopen.

Open en eerlijk is voor ons de basis, daarom werken we met een standaard tarief en niet met commissies. De prijzen die de leveranciers vragen zullen jullie exact op de offerte terug vinden.

Hier zullen we tijdens het traject ook open over communiceren, de offerte wordt na elke wens en keuze aangepast en besproken. Wij werken op een transparante manier, wat betekent dat wij jullie bij elke stap laten zien wat we doen en waarom we dat doen.

Wij begeleiden samen met jullie de mooiste uitvaart, volledig naar jullie wens, van a tot z.

Kennismaking en wensen bespreken

Kennismaken is mogelijk nadat jouw dierbare is overleden maar kan in sommige gevallen ook daarvoor. Na dit eerste gesprek waarin we de wensen bespreken en elkaar hebben leren kennen gaan we graag samen aan de slag om de dag op de mooist mogelijke manier vorm te geven.

Presentatie van het programma en samen keuzes maken

Als jouw dierbare is overleden komt er veel op je af. Om je hierbij te ontlasten zullen we samen al de te maken keuzes doornemen.

Waar je aan kunt denken:

 • Waar wil je dat jouw dierbare wordt opgebaard, thuis of elders?
 • Ga je zelf de verzorging doen of wil je dat dit uit handen genomen wordt? Samen is ook een optie
 • Begraven of cremeren
 • Ga je kiezen uit een kist, wade of rieten mand
 • Kaart, tekst en eventueel rouwadvertenties
 • Locaties voor de opbaring, uitvaart en condoleance
 • Catering
 • Bloemen en andere aankleding
 • Vervoer: er zijn vele mogelijkheden
 • Muziek en sprekers
 • Foto- of video opnames tijdens de uitvaart

Wanneer alle keuzes gemaakt zijn, maken wij een draaiboek van de dag van uitvaart.

De dag van uitvaart

Dit zal een emotionele dag voor jullie zijn, wij zullen een ieder ondersteunen en deze dag begeleiden.
In de afgelopen dagen hebben we de dag van de uitvaart voorbereid aan de hand van jullie wensen. Op deze dag staat jullie dierbare centraal.
Hoe kan de dag van de uitvaart eruitzien: Samen halen we jullie dierbare op en kijken of er nog verzorging nodig is.

Met het gekozen rouwvervoer brengen we jullie dierbare naar de locatie voor het afscheid. Deze is aangekleed met mooie bloemen en andere tastbare herinneringen en er zal (live)muziek spelen waar jullie samen de mooiste herinneringen aan hebben.

Tijdens de ceremonie zullen we naar gelang van jullie wensen luisteren naar (live)muziek en sprekers.

Na de ceremonie zal jullie lievelingsdrankje klaar staan om te proosten op hoe mooi het leven samen was.

Onder het genot van een hapje en drankje kan er gecondoleerd en gesproken worden met de mensen die dichtbij jullie staan.

Desgewenst kan er nog afgesloten worden met een lunch of diner op een mooie locatie.

Afsluiting en samen terugkijken op een mooi afscheid

Na vier weken zullen we een afspraak maken om weer eens samen te komen en te bespreken hoe het met jullie gaat en hoe jullie de week in aanloop naar de uitvaart en de uitvaart zelf hebben ervaren.

Kunnen we nog ergens mee helpen? Graag denken we mee als je nog ergens tegen aan loopt of als er onduidelijkheden zijn. Uit ervaring weten we dat er na de uitvaart nog veel geregeld moet worden en indien gewenst kunnen wij ook daar in ondersteunen.

"Open maar toch ook bescheiden, meedenkende dames "

Kiki en Jolein zijn twee ontzettend betrokken, lieve, open maar toch ook bescheiden, meedenkende dames. Zij hebben ons van A tot Z ontzettend veel werk uit handen genomen op een hele prettige, betrokken en persoonlijke manier. We hadden de uitvaart niet mooier kunnen wensen.
Marlou de Bruin

"Waarom grauw en grijs? "

Heel mooi en fijn om te weten dat het ook anders kan dan alleen maar grauw en grijs. Mijn moeder wist al hoe dat moest en Jolein en Kiki pasten dan ook perfect in het totaal plaatje. Lieve mensen, waarom een kaart met een rouwrand, waarom niet met mooie kleuren. Vier het leven en de mooie herinneringen.
Tamara Meeuwsen

"Ieder detail wordt meegenomen in je eigen visie "

Meedenkend Besluitvorming gaat perfect in samenspraak. Ieder detail wordt meegenomen in je eigen visie. Perfecte uitvaart. Mijn dank voor jullie inzet.
Jaap Wieringa

"Jullie onderscheiden je door jullie echtheid en betrokkenheid. "

Ik kan gelukkig met een goed gevoel terugkijken op de uitvaart. Het geheel was zoals ik had gehoopt, samen met een handjevol mensen in de vertrouwde, huiselijke omgeving. Het werd gewaardeerd. Jullie onderscheiden je door jullie echtheid en betrokkenheid. Jullie kwamen niet met een standaard protocol waarvan ‘afgeweken’ moest worden. Complimenten, dat heb ik erg gewaardeerd.
Louise Baltussen

"ontzorgen echt van A tot Z "

Kiki en Jolein ontzorgen echt van A tot Z. Tijdens het afscheid van onze tante hebben zij ons begeleid, gesteund en echt samen een prachtig afscheid neergezet. In een week waarin je als familie wordt geleefd is het fijn dat zij gevraagd en ongevraagd als aanspreekpunt er staan. Niks is te veel en alles kan. Super fijn. We kijken er heel goed op terug.
RB

"Vol lof "

In 2021 hebben jullie mij begeleid, en ik kan hier vol lof over zijn. Niets was jullie teveel en alle wensen werden mogelijk gemaakt. Dit alles heeft bijgedragen aan het omgaan met het verlies van mijn lieve man. Ik kan jullie bij iedereen aan bevelen, jullie zijn kanjers!
Annemiek

"Dankbaar! "

Kiki en Jolein hebben ons op een empatische en daadkrachtige manier geholpen de uitvaart van mijn vader op onze eigen wijze vorm te geven. We zijn ze daar heel dankbaar voor!
Loes Hilhorst

"De mooiste en meest persoonlijke uitvaart die je ooit hebt meegemaakt "

Persoonlijk, onvergetelijk en volledig naar wens voor jouw unieke uitvaart of die van een dierbare. Laat ons je assisteren, tips geven, samen verzorgen we het allermooiste en onvergetelijkste afscheid.
Jolein Schaap & Kiki Breijer-Voorhuis

"Dank jullie wel "

Fijne samenwerking, persoonlijk, betrokken, aanrader. Dank jullie wel.
Jascha Wieringa

Ben jij ook op zoek naar een ander vaarwel voor je dierbare?

Neem vrijblijvend contact op om jullie wensen te bespreken.