Het vastleggen van een emotioneel moment

donderdag 06 april 2023

Het vastleggen van een uitvaart kan een belangrijke manier zijn om herinneringen te bewaren en te delen. Het kan ook een manier zijn om troost te bieden in moeilijke tijden. Voor veel mensen is het echter niet het eerste waar ze aan denken als ze een uitvaart plannen.

Wij van Anders Vaarwel richten ons op het creëren van persoonlijke en betekenisvolle uitvaarten. Een belangrijk onderdeel hiervan kan zijn het vastleggen van de uitvaart, zodat deze kan worden herbeleefd en mogelijk gedeeld met anderen.

Om deze visie te realiseren, werkt Anders Vaarwel samen met professionele fotografen en videografen die gespecialiseerd zijn in het vastleggen van uitvaarten. Deze samenwerking is van onschatbare waarde gebleken voor families die anders misschien niet zouden hebben overwogen om de uitvaart vast te leggen.

De fotografen en videografen werken discreet en respectvol, zodat de nabestaanden zich op hun gemak voelen en zich kunnen concentreren op het afscheid nemen van hun dierbare. Ze leggen niet alleen de ceremonie zelf vast, maar ook de kleine momenten die vaak over het hoofd worden gezien, zoals de troostende omhelzing van een vriend of familielid, of de emoties van de familie tijdens het afscheid. Het resultaat is een prachtige, betekenisvolle herinnering aan een emotioneel moment.

De samenwerking tussen Anders Vaarwel en de fotografen en videografen gaat verder dan alleen het vastleggen van de uitvaarten. Samen creëren we een persoonlijke en betekenisvolle uitvaart, door het maken van foto’s en video's die de familie kunnen delen en koesteren voor de komende jaren.

Wij werken veel samen met Julie-Ann Fotography en Maurice Douma van Doumadesign.

Geschreven door Jolein Schaap en Kiki Breijer-Voorhuis

"Dankbaar! "

Kiki en Jolein hebben ons op een empatische en daadkrachtige manier geholpen de uitvaart van mijn vader op onze eigen wijze vorm te geven. We zijn ze daar heel dankbaar voor!
Loes Hilhorst

"Ik zou niet weten wat er beter kon, alles klopte. "

Jolein gaat echt met je in gesprek, haar betrokkenheid en aandacht voor de nabestaanden is goud waard. Joleins begeleiding in het hele proces heeft tot een warm, liefdevol, troostend en zo passend afscheid geleid. Mooie locatie, prachtige mand die een bloemenzee werd, goede formule met sprekers, muziek afgewisseld met informeel samenzijn. Dankjewel Jolein.
Dee Reinders

"ontzorgen echt van A tot Z "

Kiki en Jolein ontzorgen echt van A tot Z. Tijdens het afscheid van onze tante hebben zij ons begeleid, gesteund en echt samen een prachtig afscheid neergezet. In een week waarin je als familie wordt geleefd is het fijn dat zij gevraagd en ongevraagd als aanspreekpunt er staan. Niks is te veel en alles kan. Super fijn. We kijken er heel goed op terug.
RB

"Ieder detail wordt meegenomen in je eigen visie "

Meedenkend Besluitvorming gaat perfect in samenspraak. Ieder detail wordt meegenomen in je eigen visie. Perfecte uitvaart. Mijn dank voor jullie inzet.
Jaap Wieringa

"Open maar toch ook bescheiden, meedenkende dames "

Kiki en Jolein zijn twee ontzettend betrokken, lieve, open maar toch ook bescheiden, meedenkende dames. Zij hebben ons van A tot Z ontzettend veel werk uit handen genomen op een hele prettige, betrokken en persoonlijke manier. We hadden de uitvaart niet mooier kunnen wensen.
Marlou de Bruin

"Waarom grauw en grijs? "

Heel mooi en fijn om te weten dat het ook anders kan dan alleen maar grauw en grijs. Mijn moeder wist al hoe dat moest en Jolein en Kiki pasten dan ook perfect in het totaal plaatje. Lieve mensen, waarom een kaart met een rouwrand, waarom niet met mooie kleuren. Vier het leven en de mooie herinneringen.
Tamara Meeuwsen

"Vol lof "

In 2021 hebben jullie mij begeleid, en ik kan hier vol lof over zijn. Niets was jullie teveel en alle wensen werden mogelijk gemaakt. Dit alles heeft bijgedragen aan het omgaan met het verlies van mijn lieve man. Ik kan jullie bij iedereen aan bevelen, jullie zijn kanjers!
Annemiek

"Persoonlijk, warm en meedenken met wat er allemaal kan. "

Na het overlijden van mijn vader hebben wij met de hulp van Jolein en Kiki een heel mooi afscheid gehad. Er komt veel op je af de dagen voorafgaand aan de uitvaart, maar de dames hebben veel uit handen genomen en waren overal bij betrokken, dat maakte het ook zo persoonlijk en mooi. Heel veel dank voor alles, we kijken er als gezin Heel tevreden op terug.
Petra Buurman

"Paste perfect "

Jolein heeft mij en mijn familie heel erg fijn geholpen met het organiseren van het afscheid van mijn vader. Alles net wat anders dan ´´normaal´´ en dat paste perfect bij mijn vader. We kijken terug op een prachtige dag.
Liza

"Dank jullie wel "

Fijne samenwerking, persoonlijk, betrokken, aanrader. Dank jullie wel.
Jascha Wieringa

"Jullie onderscheiden je door jullie echtheid en betrokkenheid. "

Ik kan gelukkig met een goed gevoel terugkijken op de uitvaart. Het geheel was zoals ik had gehoopt, samen met een handjevol mensen in de vertrouwde, huiselijke omgeving. Het werd gewaardeerd. Jullie onderscheiden je door jullie echtheid en betrokkenheid. Jullie kwamen niet met een standaard protocol waarvan ‘afgeweken’ moest worden. Complimenten, dat heb ik erg gewaardeerd.
Louise Baltussen

"Iets wat we nooit hoopten te hoeven doen: een uitvaart verzorgen voor onze zoon. "

Helaas moesten we er toch aan geloven. Samen met Jolein hebben we de uitvaart vormgegeven, precies zoals wij wilden. Alles was mogelijk, alles kon en mocht. In plaats van een statische afscheidsdienst wilden wij een informeel samenzijn. Een bijeenkomst waar ruimte was voor verdriet en sprekers, maar ook voor een lach en gesprek met elkaar. Ondanks de zeer verdrietige omstandigheden, hebben we samen met Jolein en Kiki een prachtig, waardig en warm afscheid voor onze zoon gehad.
Anke ten Broeke

Bent u op zoek naar een persoonlijke uitvaart voor uzelf of een dierbare?

Neem vrijblijvend contact op om jullie wensen te bespreken.