Wat bijzonder zeg!

vrijdag 09 april 2021

"Wat bijzonder zeg!" is het eerste wat ik hoor als ik vertel dat ik gekozen heb voor het beroep uitvaartbegeleidster. 

Een mooie herinnering

"Wauw, ik zou dat echt niet kunnen met dode mensen werken!" Ik werk niet met dode mensen ik werk met hun nabestaanden, of althans, zo zie ik het. Samen zorgen we voor een afscheid die bij de overledene past, zodat de crematie of begrafenis een mooie herinnering wordt. 

Denk eens aan het moment dat je voor het eerst een baby in je armen nam of aan je trouwdag. Maar ook aan het afscheid van je grote liefde, beste vriend(in) of je liefste oma. Deze dagen mogen een mooie herinnering zijn, eentje die bijzonder is. 

Waarom denken mensen zo?

Waarom wordt hier wel zo over gedacht bij een geboorte of trouwdag? Maar waarom niet wanneer iemand overlijd? Elk leven is bijzonder, elk leven is uniek, elk leven is het waard om er op zijn eigen unieke manier afscheid van te nemen.

Laten we afscheid vieren met een lach en een traan en proosten op hoe mooie het leven samen was.

Geschreven door Jolein

Ben jij ook op zoek naar een ander vaarwel voor je dierbare?

Neem vrijblijvend contact op om jullie wensen te bespreken.