Voorlopen

dinsdag 11 januari 2022

Voorlopen is een oud gebruik, de uitvaartbegeleider loopt voor de rouwauto uit. Dit is eigenlijk op elk moment dat de overledene uitgaat of aankomt op een locatie. De ene persoon vind dit vreselijk en heel traditioneel, ziet alleen maar een grote hoed en statig pak voor zich. Maar anderen vinden het juist heel mooi en het laatste stuk respect wat je kan geven.

Voorlopen wordt door veel uitvaartondernemingen standaard gedaan, wij van Anders Vaarwel vragen eigenlijk altijd aan de nabestaanden of dit gewenst is of dat ze dit zelf willen doen. Er zijn zoveel manieren om de laatste groet te brengen, het laatste stukje respect te geven. Daarom is het zo belangrijk om ook dit onderdeel te bespreken.

Afgelopen uitvaart besprak ik dit met de nabestaanden, ze vonden het erg fijn dat ik dit op me zou nemen. Ik vind dit een eer en erg mooi om te doen. De dochter van de overledene was hiervan foto’s aan het maken, waarbij ze in huilen uit barstte. Ik pakte haar beet en vroeg haar of ze met mij mee wilde lopen. Samen hebben we het stuk gelopen, arm in arm uit respect voor haar vader.

Ook zijn er uitvaarten geweest waarbij de nabestaanden dit zelf wilden doen, dit kan uiteraard ook.

Hoe fijn is het dat je elk detail van de dag zelf kan bepalen. Niks hoeft, alles mag. Standaard bestaat niet.

Bij bloemen, voorlopen, kist/wade/draagbaar, muziek, kaarten, dragers en locaties is alles mogelijk. Anders Vaarwel denkt graag met jullie mee en zullen jullie helpen alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Geschreven door Jolein Schaap

"Waarom grauw en grijs? "

Heel mooi en fijn om te weten dat het ook anders kan dan alleen maar grauw en grijs. Mijn moeder wist al hoe dat moest en Jolein en Kiki pasten dan ook perfect in het totaal plaatje. Lieve mensen, waarom een kaart met een rouwrand, waarom niet met mooie kleuren. Vier het leven en de mooie herinneringen.
Tamara Meeuwsen

"Open maar toch ook bescheiden, meedenkende dames "

Kiki en Jolein zijn twee ontzettend betrokken, lieve, open maar toch ook bescheiden, meedenkende dames. Zij hebben ons van A tot Z ontzettend veel werk uit handen genomen op een hele prettige, betrokken en persoonlijke manier. We hadden de uitvaart niet mooier kunnen wensen.
Marlou de Bruin

"De mooiste en meest persoonlijke uitvaart die je ooit hebt meegemaakt "

Persoonlijk, onvergetelijk en volledig naar wens voor jouw unieke uitvaart of die van een dierbare. Laat ons je assisteren, tips geven, samen verzorgen we het allermooiste en onvergetelijkste afscheid.
Jolein Schaap & Kiki Breijer-Voorhuis

"Ieder detail wordt meegenomen in je eigen visie "

Meedenkend Besluitvorming gaat perfect in samenspraak. Ieder detail wordt meegenomen in je eigen visie. Perfecte uitvaart. Mijn dank voor jullie inzet.
Jaap Wieringa

"Dankbaar! "

Kiki en Jolein hebben ons op een empatische en daadkrachtige manier geholpen de uitvaart van mijn vader op onze eigen wijze vorm te geven. We zijn ze daar heel dankbaar voor!
Loes Hilhorst

"Dank jullie wel "

Fijne samenwerking, persoonlijk, betrokken, aanrader. Dank jullie wel.
Jascha Wieringa

"ontzorgen echt van A tot Z "

Kiki en Jolein ontzorgen echt van A tot Z. Tijdens het afscheid van onze tante hebben zij ons begeleid, gesteund en echt samen een prachtig afscheid neergezet. In een week waarin je als familie wordt geleefd is het fijn dat zij gevraagd en ongevraagd als aanspreekpunt er staan. Niks is te veel en alles kan. Super fijn. We kijken er heel goed op terug.
RB

"Vol lof "

In 2021 hebben jullie mij begeleid, en ik kan hier vol lof over zijn. Niets was jullie teveel en alle wensen werden mogelijk gemaakt. Dit alles heeft bijgedragen aan het omgaan met het verlies van mijn lieve man. Ik kan jullie bij iedereen aan bevelen, jullie zijn kanjers!
Annemiek

"Jullie onderscheiden je door jullie echtheid en betrokkenheid. "

Ik kan gelukkig met een goed gevoel terugkijken op de uitvaart. Het geheel was zoals ik had gehoopt, samen met een handjevol mensen in de vertrouwde, huiselijke omgeving. Het werd gewaardeerd. Jullie onderscheiden je door jullie echtheid en betrokkenheid. Jullie kwamen niet met een standaard protocol waarvan ‘afgeweken’ moest worden. Complimenten, dat heb ik erg gewaardeerd.
Louise Baltussen

Bent u op zoek naar een persoonlijke uitvaart voor uzelf of een dierbare?

Neem vrijblijvend contact op om jullie wensen te bespreken.