Uitvaartverzekering

donderdag 02 mei 2024

Ik ga het toch nog een keer doen, schrijven over de uitvaartverzekering.

Niet omdat ik dat wil, maar omdat ik zie dat het moet en ook zie dat heel veel mensen eigenlijk niet weten wat er wel en niet kan met een uitvaartverzekering. Ik ben namelijk van mening dat iedereen vrij mag staan tot het kiezen van zijn of haar uitvaartonderneming ongeacht of er een verzekering is.Veel mensen denken dat ze door hun uitvaartverzekering vast zitten aan de maatschappij waarbij ze deze verzekering hebben afgesloten.Maar niks in minder waar.

Waarom is het zo belangrijk om je eigen uitvaartondernemer te kunnen kiezen? Elke persoon heeft zijn eigen waarden, overtuigingen en levensstijl. En een uitvaart is de gelegenheid om je eigen waarden, overtuigingen en aspecten te eren en herdenken. Door je eigen uitvaartondernemer te kiezen, krijg je de mogelijkheid om een professional te selecteren die jouw visie begrijpt en kan omzetten in een gedenkwaardige ceremonie.
Daarnaast kan het selecteren van je eigen uitvaartondernemer zorgen voor een gevoel van vertrouwdheid en comfort voor zowel jou als je nabestaanden. Het hebben van een relatie met een vertrouwde uitvaartondernemer kan helpen om de stress en emoties die gepaard gaan met het plannen van een uitvaart te verminderen, waardoor er ruimte ontstaat voor rouwverwerking en herinnering.

Een uitvaartverzekering is een belangrijk instrument om de kosten van een begrafenis of crematie te dekken, en het biedt nabestaanden financiële zekerheid tijdens een emotioneel uitdagende periode. Gelukkig bieden veel uitvaartverzekeraars tegenwoordig de mogelijkheid om je eigen uitvaartondernemer te kiezen als onderdeel van hun verzekeringspakketten. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het daarom raadzaam om niet alleen naar de financiële dekking te kijken, maar ook naar de mate van keuzevrijheid die wordt geboden bij het selecteren van een uitvaartondernemer.

Geschreven door Jolein Schaap

"Open maar toch ook bescheiden, meedenkende dames "

Kiki en Jolein zijn twee ontzettend betrokken, lieve, open maar toch ook bescheiden, meedenkende dames. Zij hebben ons van A tot Z ontzettend veel werk uit handen genomen op een hele prettige, betrokken en persoonlijke manier. We hadden de uitvaart niet mooier kunnen wensen.
Marlou de Bruin

"Persoonlijk, warm en meedenken met wat er allemaal kan. "

Na het overlijden van mijn vader hebben wij met de hulp van Jolein en Kiki een heel mooi afscheid gehad. Er komt veel op je af de dagen voorafgaand aan de uitvaart, maar de dames hebben veel uit handen genomen en waren overal bij betrokken, dat maakte het ook zo persoonlijk en mooi. Heel veel dank voor alles, we kijken er als gezin Heel tevreden op terug.
Petra Buurman

"Dankbaar! "

Kiki en Jolein hebben ons op een empatische en daadkrachtige manier geholpen de uitvaart van mijn vader op onze eigen wijze vorm te geven. We zijn ze daar heel dankbaar voor!
Loes Hilhorst

"Ik zou niet weten wat er beter kon, alles klopte. "

Jolein gaat echt met je in gesprek, haar betrokkenheid en aandacht voor de nabestaanden is goud waard. Joleins begeleiding in het hele proces heeft tot een warm, liefdevol, troostend en zo passend afscheid geleid. Mooie locatie, prachtige mand die een bloemenzee werd, goede formule met sprekers, muziek afgewisseld met informeel samenzijn. Dankjewel Jolein.
Dee Reinders

"ontzorgen echt van A tot Z "

Kiki en Jolein ontzorgen echt van A tot Z. Tijdens het afscheid van onze tante hebben zij ons begeleid, gesteund en echt samen een prachtig afscheid neergezet. In een week waarin je als familie wordt geleefd is het fijn dat zij gevraagd en ongevraagd als aanspreekpunt er staan. Niks is te veel en alles kan. Super fijn. We kijken er heel goed op terug.
RB

"Vol lof "

In 2021 hebben jullie mij begeleid, en ik kan hier vol lof over zijn. Niets was jullie teveel en alle wensen werden mogelijk gemaakt. Dit alles heeft bijgedragen aan het omgaan met het verlies van mijn lieve man. Ik kan jullie bij iedereen aan bevelen, jullie zijn kanjers!
Annemiek

"Waarom grauw en grijs? "

Heel mooi en fijn om te weten dat het ook anders kan dan alleen maar grauw en grijs. Mijn moeder wist al hoe dat moest en Jolein en Kiki pasten dan ook perfect in het totaal plaatje. Lieve mensen, waarom een kaart met een rouwrand, waarom niet met mooie kleuren. Vier het leven en de mooie herinneringen.
Tamara Meeuwsen

"Paste perfect "

Jolein heeft mij en mijn familie heel erg fijn geholpen met het organiseren van het afscheid van mijn vader. Alles net wat anders dan ´´normaal´´ en dat paste perfect bij mijn vader. We kijken terug op een prachtige dag.
Liza

"Dank jullie wel "

Fijne samenwerking, persoonlijk, betrokken, aanrader. Dank jullie wel.
Jascha Wieringa

"Ieder detail wordt meegenomen in je eigen visie "

Meedenkend Besluitvorming gaat perfect in samenspraak. Ieder detail wordt meegenomen in je eigen visie. Perfecte uitvaart. Mijn dank voor jullie inzet.
Jaap Wieringa

"Jullie onderscheiden je door jullie echtheid en betrokkenheid. "

Ik kan gelukkig met een goed gevoel terugkijken op de uitvaart. Het geheel was zoals ik had gehoopt, samen met een handjevol mensen in de vertrouwde, huiselijke omgeving. Het werd gewaardeerd. Jullie onderscheiden je door jullie echtheid en betrokkenheid. Jullie kwamen niet met een standaard protocol waarvan ‘afgeweken’ moest worden. Complimenten, dat heb ik erg gewaardeerd.
Louise Baltussen

"Iets wat we nooit hoopten te hoeven doen: een uitvaart verzorgen voor onze zoon. "

Helaas moesten we er toch aan geloven. Samen met Jolein hebben we de uitvaart vormgegeven, precies zoals wij wilden. Alles was mogelijk, alles kon en mocht. In plaats van een statische afscheidsdienst wilden wij een informeel samenzijn. Een bijeenkomst waar ruimte was voor verdriet en sprekers, maar ook voor een lach en gesprek met elkaar. Ondanks de zeer verdrietige omstandigheden, hebben we samen met Jolein en Kiki een prachtig, waardig en warm afscheid voor onze zoon gehad.
Anke ten Broeke

Bent u op zoek naar een persoonlijke uitvaart voor uzelf of een dierbare?

Neem vrijblijvend contact op om jullie wensen te bespreken.