Het belang van het vastleggen van jouw uitvaartwensen

woensdag 01 november 2023

Wij van Anders Vaarwel geloven dat iedereen recht heeft op een afscheid dat past bij hun leven.

Een onderwerp waar we liever niet te lang bij stilstaan, maar het is belangrijk om te praten over je eigen uitvaart. 

Waarom? 

Omdat het de mensen die je achterlaat enorm kan helpen in een moeilijke tijd.

Een Persoonlijk Afscheid

Je uitvaart is een moment om stil te staan bij het leven dat je hebt geleefd. Het is een kans voor je geliefden om samen te komen en herinneringen te delen. Door je wensen vooraf vast te leggen, geef je hen de mogelijkheid om jouw afscheid te vormen op een manier die echt bij jou past.

Maar wat past er echt bij jou? Denk hierover na en praat er met je geliefde over.

Zet jouw wensen op papier

Wanneer er geen duidelijke instructies zijn, kan het organiseren van een uitvaart een stressvolle en verwarrende tijd zijn voor je nabestaanden. Ze worden geconfronteerd met moeilijke beslissingen en kunnen zich afvragen wat jij zou hebben gewild. Door je wensen op papier te zetten, vermijd je deze onzekerheid en geef je hen een leidraad om op terug te vallen.

Jij bent uniek

Ieder van ons is uniek en heeft overtuigingen die we gedurende ons leven koesteren. 

Jouw uitvaart is de laatste gelegenheid om deze uniekheid te eren en te delen met de mensen die je dierbaar zijn. Of het nu gaat om een bepaalde ceremonie, muziek, of zelfs een specifieke locatie, het vastleggen van je wensen zorgt ervoor dat jouw afscheid in lijn is met jouw diepste overtuigingen.

Jouw uitvaartwensen

Wanneer jij je uitvaartwensen opschrijft, weet je dat jouw afscheid zal verlopen zoals jij echt graag wil. Je nabestaanden weten jouw wensen en hoeven zich niet af te vragen of m hij/zij het zo gewild had of doen we het wel goed?

Hoe Begin Je?

Ga in gesprek met je nabestaanden, bespreek de dood en de wensen die er zijn. 

Wij kunnen je hier ook bij helpen doormiddel van een gesprek. Samen doorlopen we jouw wensen en wat er eigenlijk nog meer mogelijk is. Dit alles schrijven wij op en kan jij geven aan je geliefden.  Samen kunnen we ervoor zorgen dat jouw afscheid een weerspiegeling is van het prachtige leven dat je hebt geleefd.

Het is nooit te vroeg om na te denken over je eigen uitvaart. Neem contact met ons op en geef jezelf en je dierbaren de rust.

Geschreven door Kiki en Jolein

"Open maar toch ook bescheiden, meedenkende dames "

Kiki en Jolein zijn twee ontzettend betrokken, lieve, open maar toch ook bescheiden, meedenkende dames. Zij hebben ons van A tot Z ontzettend veel werk uit handen genomen op een hele prettige, betrokken en persoonlijke manier. We hadden de uitvaart niet mooier kunnen wensen.
Marlou de Bruin

"Dankbaar! "

Kiki en Jolein hebben ons op een empatische en daadkrachtige manier geholpen de uitvaart van mijn vader op onze eigen wijze vorm te geven. We zijn ze daar heel dankbaar voor!
Loes Hilhorst

"Ieder detail wordt meegenomen in je eigen visie "

Meedenkend Besluitvorming gaat perfect in samenspraak. Ieder detail wordt meegenomen in je eigen visie. Perfecte uitvaart. Mijn dank voor jullie inzet.
Jaap Wieringa

"Vol lof "

In 2021 hebben jullie mij begeleid, en ik kan hier vol lof over zijn. Niets was jullie teveel en alle wensen werden mogelijk gemaakt. Dit alles heeft bijgedragen aan het omgaan met het verlies van mijn lieve man. Ik kan jullie bij iedereen aan bevelen, jullie zijn kanjers!
Annemiek

"Dank jullie wel "

Fijne samenwerking, persoonlijk, betrokken, aanrader. Dank jullie wel.
Jascha Wieringa

"Waarom grauw en grijs? "

Heel mooi en fijn om te weten dat het ook anders kan dan alleen maar grauw en grijs. Mijn moeder wist al hoe dat moest en Jolein en Kiki pasten dan ook perfect in het totaal plaatje. Lieve mensen, waarom een kaart met een rouwrand, waarom niet met mooie kleuren. Vier het leven en de mooie herinneringen.
Tamara Meeuwsen

"ontzorgen echt van A tot Z "

Kiki en Jolein ontzorgen echt van A tot Z. Tijdens het afscheid van onze tante hebben zij ons begeleid, gesteund en echt samen een prachtig afscheid neergezet. In een week waarin je als familie wordt geleefd is het fijn dat zij gevraagd en ongevraagd als aanspreekpunt er staan. Niks is te veel en alles kan. Super fijn. We kijken er heel goed op terug.
RB

"De mooiste en meest persoonlijke uitvaart die je ooit hebt meegemaakt "

Persoonlijk, onvergetelijk en volledig naar wens voor jouw unieke uitvaart of die van een dierbare. Laat ons je assisteren, tips geven, samen verzorgen we het allermooiste en onvergetelijkste afscheid.
Jolein Schaap & Kiki Breijer-Voorhuis

"Jullie onderscheiden je door jullie echtheid en betrokkenheid. "

Ik kan gelukkig met een goed gevoel terugkijken op de uitvaart. Het geheel was zoals ik had gehoopt, samen met een handjevol mensen in de vertrouwde, huiselijke omgeving. Het werd gewaardeerd. Jullie onderscheiden je door jullie echtheid en betrokkenheid. Jullie kwamen niet met een standaard protocol waarvan ‘afgeweken’ moest worden. Complimenten, dat heb ik erg gewaardeerd.
Louise Baltussen

Ben jij ook op zoek naar een ander vaarwel voor je dierbare?

Neem vrijblijvend contact op om jullie wensen te bespreken.