De keuze is reuze..

maandag 06 september 2021

De meeste gesprekken beginnen met “wat doe jij voor een werk?”  “Ik werk als uitvaartbegeleidster.” “wauw wat een beroep, maar ik denk wel mooi, maar ik zou dat echt niet kunnen” of “o dat zou ik ook zo graag willen doen.” Uiteraard begin ik na zo’n opmerking met passie over mijn werk te vertellen. Want wat ik merk is dat veel mensen niet alle mogelijkheden weten. De mogelijkheden zijn enorm, van zelf rijdende auto, auto met chauffeur en 6 dragers, of bijvoorbeeld een mooi klassiek volkswagenbusje.  Ceremonie in je eigen tuin of toch het restaurant waar jullie zo graag samen kwamen.
Elke uitvaart kan uniek zijn. persoonlijk, modern en passend bij jou/jullie.

Wat mij ook opvalt is dat veel mensen het over een kist hebben, mijn vraag is eigenlijk altijd waarom kies je voor een kist? Ja waarom niet? Omdat hierin nog zoveel meer kan. Niet alleen qua kist kan er zoveel meer dan een houten kist; wij zijn stiekem fan van de kisten / opbaarplanken die de heren van Beerenberg maken.
Deze kisten/opbaarplanken zijn uniek, modern en worden op de persoon gemaakt. Laatst hadden we een uitvaart waar de nabestaande de wens had om een zwarte kist te laten maken met krijtverf, zodat iedereen er iets persoonlijks op kon zetten. Ook hadden ze samen een tatoeage, ook dit was mogelijk om op de kist te laten plaatsen. 

Buiten mooie houten kisten die op een unieke manier, persoonlijk gemaakt kunnen worden zijn er ook nog 100% biologische kisten, elke kist is uniek en net even anders. Wilgenmanden, draagbare/opbaar planken, wades, kartonnen kisten, doe het zelfkisten en gevlochten rotan-, abaca- en rietmanden.

Als ik denk aan ooit mijn eigen uitvaart wil ik graag een wilgenmand, met een blauwe wade (blauw is mijn lievelingskleur) en de wilgenmand bedekt vol met bloemen. 

Wat ik ook meteen uit de wereld wil helpen is dat kisten, wilgenmanden, draagbaren enzovoort duur zijn. Dit is zeker niet het geval! Wij zijn open en transparant en zetten de prijs van de leverancier gelijk door aan onze opdrachtgever.

Neem bij vragen gerust contact met ons op, samen kunnen we vast de juiste kist, wade, wilgenmand of waar jij dan ook in opgebaard wilt worden vinden voor een passende prijs. 

Kijk eens op: www.biesvelden.nl  www.beerenberg.nl www.faircoffins.nl www.wikkelgoed.nl

Geschreven door Jolein Schaap

Ben jij ook op zoek naar een ander vaarwel voor je dierbare?

Neem vrijblijvend contact op om jullie wensen te bespreken.