De keuze is reuze..

maandag 06 september 2021

De meeste gesprekken beginnen met “wat doe jij voor een werk?”  “Ik werk als uitvaartbegeleidster.” “wauw wat een beroep, maar ik denk wel mooi, maar ik zou dat echt niet kunnen” of “o dat zou ik ook zo graag willen doen.” Uiteraard begin ik na zo’n opmerking met passie over mijn werk te vertellen. Want wat ik merk is dat veel mensen niet alle mogelijkheden weten. De mogelijkheden zijn enorm, van zelf rijdende auto, auto met chauffeur en 6 dragers, of bijvoorbeeld een mooi klassiek volkswagenbusje.  Ceremonie in je eigen tuin of toch het restaurant waar jullie zo graag samen kwamen.
Elke uitvaart kan uniek zijn. persoonlijk, modern en passend bij jou/jullie.

Wat mij ook opvalt is dat veel mensen het over een kist hebben, mijn vraag is eigenlijk altijd waarom kies je voor een kist? Ja waarom niet? Omdat hierin nog zoveel meer kan. Niet alleen qua kist kan er zoveel meer dan een houten kist; wij zijn stiekem fan van de kisten / opbaarplanken die de heren van Beerenberg maken.
Deze kisten/opbaarplanken zijn uniek, modern en worden op de persoon gemaakt. Laatst hadden we een uitvaart waar de nabestaande de wens had om een zwarte kist te laten maken met krijtverf, zodat iedereen er iets persoonlijks op kon zetten. Ook hadden ze samen een tatoeage, ook dit was mogelijk om op de kist te laten plaatsen. 

Buiten mooie houten kisten die op een unieke manier, persoonlijk gemaakt kunnen worden zijn er ook nog 100% biologische kisten, elke kist is uniek en net even anders. Wilgenmanden, draagbare/opbaar planken, wades, kartonnen kisten, doe het zelfkisten en gevlochten rotan-, abaca- en rietmanden.

Als ik denk aan ooit mijn eigen uitvaart wil ik graag een wilgenmand, met een blauwe wade (blauw is mijn lievelingskleur) en de wilgenmand bedekt vol met bloemen. 

Wat ik ook meteen uit de wereld wil helpen is dat kisten, wilgenmanden, draagbaren enzovoort duur zijn. Dit is zeker niet het geval! Wij zijn open en transparant en zetten de prijs van de leverancier gelijk door aan onze opdrachtgever.

Neem bij vragen gerust contact met ons op, samen kunnen we vast de juiste kist, wade, wilgenmand of waar jij dan ook in opgebaard wilt worden vinden voor een passende prijs. 

Kijk eens op: www.biesvelden.nl  www.beerenberg.nl www.faircoffins.nl www.wikkelgoed.nl

Geschreven door Jolein Schaap

"Open maar toch ook bescheiden, meedenkende dames "

Kiki en Jolein zijn twee ontzettend betrokken, lieve, open maar toch ook bescheiden, meedenkende dames. Zij hebben ons van A tot Z ontzettend veel werk uit handen genomen op een hele prettige, betrokken en persoonlijke manier. We hadden de uitvaart niet mooier kunnen wensen.
Marlou de Bruin

"Waarom grauw en grijs? "

Heel mooi en fijn om te weten dat het ook anders kan dan alleen maar grauw en grijs. Mijn moeder wist al hoe dat moest en Jolein en Kiki pasten dan ook perfect in het totaal plaatje. Lieve mensen, waarom een kaart met een rouwrand, waarom niet met mooie kleuren. Vier het leven en de mooie herinneringen.
Tamara Meeuwsen

"Dank jullie wel "

Fijne samenwerking, persoonlijk, betrokken, aanrader. Dank jullie wel.
Jascha Wieringa

"Vol lof "

In 2021 hebben jullie mij begeleid, en ik kan hier vol lof over zijn. Niets was jullie teveel en alle wensen werden mogelijk gemaakt. Dit alles heeft bijgedragen aan het omgaan met het verlies van mijn lieve man. Ik kan jullie bij iedereen aan bevelen, jullie zijn kanjers!
Annemiek

"Ieder detail wordt meegenomen in je eigen visie "

Meedenkend Besluitvorming gaat perfect in samenspraak. Ieder detail wordt meegenomen in je eigen visie. Perfecte uitvaart. Mijn dank voor jullie inzet.
Jaap Wieringa

"Dankbaar! "

Kiki en Jolein hebben ons op een empatische en daadkrachtige manier geholpen de uitvaart van mijn vader op onze eigen wijze vorm te geven. We zijn ze daar heel dankbaar voor!
Loes Hilhorst

"ontzorgen echt van A tot Z "

Kiki en Jolein ontzorgen echt van A tot Z. Tijdens het afscheid van onze tante hebben zij ons begeleid, gesteund en echt samen een prachtig afscheid neergezet. In een week waarin je als familie wordt geleefd is het fijn dat zij gevraagd en ongevraagd als aanspreekpunt er staan. Niks is te veel en alles kan. Super fijn. We kijken er heel goed op terug.
RB

"Jullie onderscheiden je door jullie echtheid en betrokkenheid. "

Ik kan gelukkig met een goed gevoel terugkijken op de uitvaart. Het geheel was zoals ik had gehoopt, samen met een handjevol mensen in de vertrouwde, huiselijke omgeving. Het werd gewaardeerd. Jullie onderscheiden je door jullie echtheid en betrokkenheid. Jullie kwamen niet met een standaard protocol waarvan ‘afgeweken’ moest worden. Complimenten, dat heb ik erg gewaardeerd.
Louise Baltussen

"De mooiste en meest persoonlijke uitvaart die je ooit hebt meegemaakt "

Persoonlijk, onvergetelijk en volledig naar wens voor jouw unieke uitvaart of die van een dierbare. Laat ons je assisteren, tips geven, samen verzorgen we het allermooiste en onvergetelijkste afscheid.
Jolein Schaap & Kiki Breijer-Voorhuis

Bent u op zoek naar een persoonlijke uitvaart voor uzelf of een dierbare?

Neem vrijblijvend contact op om jullie wensen te bespreken.