De keuze is reuze..

maandag 06 september 2021

De meeste gesprekken beginnen met “wat doe jij voor een werk?”  “Ik werk als uitvaartbegeleidster.” “wauw wat een beroep, maar ik denk wel mooi, maar ik zou dat echt niet kunnen” of “o dat zou ik ook zo graag willen doen.” Uiteraard begin ik na zo’n opmerking met passie over mijn werk te vertellen. Want wat ik merk is dat veel mensen niet alle mogelijkheden weten. De mogelijkheden zijn enorm, van zelf rijdende auto, auto met chauffeur en 6 dragers, of bijvoorbeeld een mooi klassiek volkswagenbusje.  Ceremonie in je eigen tuin of toch het restaurant waar jullie zo graag samen kwamen.
Elke uitvaart kan uniek zijn. persoonlijk, modern en passend bij jou/jullie.

Wat mij ook opvalt is dat veel mensen het over een kist hebben, mijn vraag is eigenlijk altijd waarom kies je voor een kist? Ja waarom niet? Omdat hierin nog zoveel meer kan. Niet alleen qua kist kan er zoveel meer dan een houten kist; wij zijn stiekem fan van de kisten / opbaarplanken die de heren van Beerenberg maken.
Deze kisten/opbaarplanken zijn uniek, modern en worden op de persoon gemaakt. Laatst hadden we een uitvaart waar de nabestaande de wens had om een zwarte kist te laten maken met krijtverf, zodat iedereen er iets persoonlijks op kon zetten. Ook hadden ze samen een tatoeage, ook dit was mogelijk om op de kist te laten plaatsen. 

Buiten mooie houten kisten die op een unieke manier, persoonlijk gemaakt kunnen worden zijn er ook nog 100% biologische kisten, elke kist is uniek en net even anders. Wilgenmanden, draagbare/opbaar planken, wades, kartonnen kisten, doe het zelfkisten en gevlochten rotan-, abaca- en rietmanden.

Als ik denk aan ooit mijn eigen uitvaart wil ik graag een wilgenmand, met een blauwe wade (blauw is mijn lievelingskleur) en de wilgenmand bedekt vol met bloemen. 

Wat ik ook meteen uit de wereld wil helpen is dat kisten, wilgenmanden, draagbaren enzovoort duur zijn. Dit is zeker niet het geval! Wij zijn open en transparant en zetten de prijs van de leverancier gelijk door aan onze opdrachtgever.

Neem bij vragen gerust contact met ons op, samen kunnen we vast de juiste kist, wade, wilgenmand of waar jij dan ook in opgebaard wilt worden vinden voor een passende prijs. 

Kijk eens op: www.biesvelden.nl  www.beerenberg.nl www.faircoffins.nl www.wikkelgoed.nl

Geschreven door Jolein Schaap

"Dank jullie wel "

Fijne samenwerking, persoonlijk, betrokken, aanrader. Dank jullie wel.
Jascha Wieringa

"Persoonlijk, warm en meedenken met wat er allemaal kan. "

Na het overlijden van mijn vader hebben wij met de hulp van Jolein en Kiki een heel mooi afscheid gehad. Er komt veel op je af de dagen voorafgaand aan de uitvaart, maar de dames hebben veel uit handen genomen en waren overal bij betrokken, dat maakte het ook zo persoonlijk en mooi. Heel veel dank voor alles, we kijken er als gezin Heel tevreden op terug.
Petra Buurman

"Waarom grauw en grijs? "

Heel mooi en fijn om te weten dat het ook anders kan dan alleen maar grauw en grijs. Mijn moeder wist al hoe dat moest en Jolein en Kiki pasten dan ook perfect in het totaal plaatje. Lieve mensen, waarom een kaart met een rouwrand, waarom niet met mooie kleuren. Vier het leven en de mooie herinneringen.
Tamara Meeuwsen

"Iets wat we nooit hoopten te hoeven doen: een uitvaart verzorgen voor onze zoon. "

Helaas moesten we er toch aan geloven. Samen met Jolein hebben we de uitvaart vormgegeven, precies zoals wij wilden. Alles was mogelijk, alles kon en mocht. In plaats van een statische afscheidsdienst wilden wij een informeel samenzijn. Een bijeenkomst waar ruimte was voor verdriet en sprekers, maar ook voor een lach en gesprek met elkaar. Ondanks de zeer verdrietige omstandigheden, hebben we samen met Jolein en Kiki een prachtig, waardig en warm afscheid voor onze zoon gehad.
Anke ten Broeke

"Dankbaar! "

Kiki en Jolein hebben ons op een empatische en daadkrachtige manier geholpen de uitvaart van mijn vader op onze eigen wijze vorm te geven. We zijn ze daar heel dankbaar voor!
Loes Hilhorst

"Paste perfect "

Jolein heeft mij en mijn familie heel erg fijn geholpen met het organiseren van het afscheid van mijn vader. Alles net wat anders dan ´´normaal´´ en dat paste perfect bij mijn vader. We kijken terug op een prachtige dag.
Liza

"Open maar toch ook bescheiden, meedenkende dames "

Kiki en Jolein zijn twee ontzettend betrokken, lieve, open maar toch ook bescheiden, meedenkende dames. Zij hebben ons van A tot Z ontzettend veel werk uit handen genomen op een hele prettige, betrokken en persoonlijke manier. We hadden de uitvaart niet mooier kunnen wensen.
Marlou de Bruin

"Vol lof "

In 2021 hebben jullie mij begeleid, en ik kan hier vol lof over zijn. Niets was jullie teveel en alle wensen werden mogelijk gemaakt. Dit alles heeft bijgedragen aan het omgaan met het verlies van mijn lieve man. Ik kan jullie bij iedereen aan bevelen, jullie zijn kanjers!
Annemiek

"Ik zou niet weten wat er beter kon, alles klopte. "

Jolein gaat echt met je in gesprek, haar betrokkenheid en aandacht voor de nabestaanden is goud waard. Joleins begeleiding in het hele proces heeft tot een warm, liefdevol, troostend en zo passend afscheid geleid. Mooie locatie, prachtige mand die een bloemenzee werd, goede formule met sprekers, muziek afgewisseld met informeel samenzijn. Dankjewel Jolein.
Dee Reinders

"Jullie onderscheiden je door jullie echtheid en betrokkenheid. "

Ik kan gelukkig met een goed gevoel terugkijken op de uitvaart. Het geheel was zoals ik had gehoopt, samen met een handjevol mensen in de vertrouwde, huiselijke omgeving. Het werd gewaardeerd. Jullie onderscheiden je door jullie echtheid en betrokkenheid. Jullie kwamen niet met een standaard protocol waarvan ‘afgeweken’ moest worden. Complimenten, dat heb ik erg gewaardeerd.
Louise Baltussen

"Ieder detail wordt meegenomen in je eigen visie "

Meedenkend Besluitvorming gaat perfect in samenspraak. Ieder detail wordt meegenomen in je eigen visie. Perfecte uitvaart. Mijn dank voor jullie inzet.
Jaap Wieringa

"ontzorgen echt van A tot Z "

Kiki en Jolein ontzorgen echt van A tot Z. Tijdens het afscheid van onze tante hebben zij ons begeleid, gesteund en echt samen een prachtig afscheid neergezet. In een week waarin je als familie wordt geleefd is het fijn dat zij gevraagd en ongevraagd als aanspreekpunt er staan. Niks is te veel en alles kan. Super fijn. We kijken er heel goed op terug.
RB

Bent u op zoek naar een persoonlijke uitvaart voor uzelf of een dierbare?

Neem vrijblijvend contact op om jullie wensen te bespreken.